Італійська кухня в Києві | Kyivmaps (2024)

Де в Києві найсмачніші домашня паста, неаполітанська піца й мінестроне? Розповідаємо про кращі італійські ресторани Києва в наступній підбірці.

Napule'

1

Napule'

вул. Мечникова, 9, Київ

Поділитись

На карті

Napule' — знаменитий київський заклад, де піцу для вас приготують під наглядом неаполітанського піцайоло — Джузеппе Іролло, у справжній дровяній печі, складеній відомим майстром Стефано Феррара. Та й сама піч надзвичайна: її виготовили з матеріалів, які добули з-під Везувія.

Цій знаній піцерії вистачає відзнак, але є серед них особлива: з лютого 2008 року її сертифікувала Associazione Verace Pizza Napoletana (Асоціація справжньої неаполітанської піци).

  • З меню: фрітата з прошуто кото — 169 грн, піца Diavola — 249 грн, піца Porchetta — 299 грн, салат капрезе — 159 грн, спагеті з креветками та цукіні — 269 грн.
  • Адреса: вул. Мечникова, 9.

Vero Vero

2

Vero Vero

вулиця Іллінська, 18, Київ

Поділитись

На карті

На Подолі розташувався ще один відомий італійський ресторан Vero Vero. Його інтер’єр облаштований у стилі класичної італійської тратторії, а в теплу пору року містян приваблює сюди простора тераса з фонтаном.

Vero Vero — першопрохідці в приготуванні флорентійських стейків, тут щодня можна поласувати чудовою домашньою пастою, різними видами піци, брускетами, різото, антіпасті, морозивом і традиційними італійськими солодощами.

  • З меню: різото з білими грибами — 275 грн, канелоні з телятиною та білими грибами — 395 грн, лимонний тарт з італійською меренгою та соусом із лайму — 115 грн, равіолі з креветками в шафрановому соусі з червоною ікрою — 324 грн.
  • Адреса: вул. Іллінська, 18.

Vino e Cucina

3

VINO e CUCINA

вулиця Січових Стрільців, 82, Київ

До легендарного ресторану Vino e Cucina варто рушати, аби посмакувати традиційними італійськими стравами (зокрема, фірмовим яловичим тартаром і традиційним різото в сирі) та спробувати вишуканий напій із винної карти, яка нараховує понад 1000 сортів вина, 100 сортів ігристого й шампанського і 50 сортів міцної граппи.

  • З меню: панцанела — п’ять видів томатів з анчоусами та домашнім хлібом — 297 грн, запечені баклажани Меланзана ала Пармеджано — 347 грн, суп страчатела з курячими польпете — 154 грн, піца з халапеньо й салямі Наполі — 298 грн, фокача зі шпинатом та сиром моцарела — 239 грн.
  • Адреса: вул. Січових Стрільців, 82.

Bigoli

4

Bigoli

Кловський узвіз, 7а, Київ, Украина, 01021

Поділитись

На карті

Заклад, названий на честь одного з різновидів пасти, Bigoli відомий на всю столицю своїми равіолі, піцою та, безперечно, домашньою пастою. Тут готують її різноманітні види з відмінного італійського борошна. Особливо радимо біголі з качкою.

Bigoli вперше в Україні представили моцарела-бар, тільки-но такі бари набули популярності у світі. Бурату й моцарелу буфало привозять до ресторану прямісінько з Італії, тож у свіжості сирів ви можете не сумніватися.

До того ж у закладі працює магазин з оливками, випічкою, пастою, в’яленими томатами, бальзамічним оцтом, антипасті, ковбасами й іншими продуктами.

  • З меню: тортеліні з курячим бульйоном та ароматом трюфеля — 145 грн, біголі з качкою — 292 грн, піца з гострим салямі, томатами та моцарелою — 226 грн, тосканський мінестроне — 158 грн.
  • Адреса: Кловський узвіз, 7А.

Pastateca

5

Pastateca

вулиця Льва Толстого, 11/61, Київ

Поділитись

На карті

Знову заклад, що славиться на весь Київ своєю пастою. Її тут готують за рецептом концепт-шефа Дуччо Орландіні із Флоренції. Причому готують на відкритій кухні, тож ви можете споглядати за цією магією через вітрину.

У Pastateca ви ще й відчуєте себе кухарем і створите власну варіацію пасти за допомогою паст-конструкторів. До того ж від традиційних рецептів тут відмовилися, тому ви точно спробуєте в цьому закладі щось цікаве й новаторське.

  • З меню: равіолі з рікотою та зеленню — 145 грн, зелені папарделе з куркою, печеним солодким перцем і в’яленими томатами — 95 грн, фарфале з тунцем — 195 грн, чорні лінгвіні з морепродуктами — 235 грн.
  • Адреса: вул. Льва Толстого, 11/61.

«Монтекі Капулетті»

6

Монтекки v Капулетти

вулиця Євгена Коновальця, 36-В, Київ

Поділитись

На карті

У цьому закладі стверджують, що поєднали в меню два несхожих настрої та смаки Італії, продовжуючи історію двох знаменитих родин, які жили в атмосфері одвічної ворожнечі й потаємного кохання.

У «Монтеккі Капулетті» можна скуштувати домашні італійські класичні страви: пасти, равіолі, паніні й різноманітні смаколики з риби та м’яса.

  • З меню: равіолі з телятиною і трюфельною пастою — 184 грн, запечена картопля з тосканськими травами — 78 грн, печінка по-венеціанськи, томлена в червоному вині з трюфельним кремом та білими грибами — 310 грн, піца зі страчателою, томатами та базиліком — 255 грн.
  • Адреса: вул. Євгена Коновальця, 36В.

POSITANO

7

Positano

Павла Тичини проспект, 1в, Київ

Поділитись

На карті

Ресторан-піцерія Positano — це проєкт «Сільпо». Заклад розташувався в торговельному центрі Silver Breeze та пропонує гостям неаполітанську піцу, власноруч приготовану пасту та велику карту італійських вин.

Меню Positano розробили разом бренд-шеф мережі «Сільпо» Марко Черветті та знаменитий піцайоло Енцо Кочча, який відкрив піцерію La Notizia.

  • З меню: Піца ай Порчіні — 258 грн, салат із капоколо та страчателою — 187 грн, неаполітанський суп — 118 грн, равіолі з рікотою в червоному соусі — 149 грн.
  • Адреса: пр-т Павла Тичини, 1В.

Guramma Italiana

8

Guramma Italiana

Дніпровський спуск, 1 Київ

Поділитись

На карті

Guramma Italiana — єдиний столичний італійський ресторан із феєричним панорамним краєвидом на Київ та його величну красу. На додачу до італійських страв (домашньої пасти, смаколиків із морепродуктами, піци з хрусткою скоринкою із дров’яної печі, десертів із власної кондитерської) — ще й шоу-подача. Чимала карта вин теж додається.

  • З меню: салат із тигрових креветок, руколи, чері, авокадо та пармезану — 367 грн, теляча печінка по-венеціанськи з полентою — 250 грн, різото зі шпинатом та страчателою — 296 грн, мінестроне — 158 грн.
  • Адреса: Дніпровський узвіз, 1.

Corvina

9

Corvina

проспект Героїв Сталінграда, 4а, Київ

Поділитись

На карті

У цьому київському закладі, який ви віднайдете на Оболоні, акцентують на майстерності кухарів та якісних продуктах. Щодо останніх, то аби зберегти їхню свіжість, рибу, морепродукти та м’ясо привозять невеликими партіями.

У Corvina вас нагодують традиційними стравами в авторському баченні. Зокрема, тосканською піцою, різноманітними видами пасти, класичними італійськими десертами й салатами. До напоїв пропонують багату колекцію вина. Недарма заклад назвали на честь сорту червоного винограду, з якого виготовляють вина італійської Вальполічелли.

  • З меню: піца «Чотири сезони» — 210 грн, ризото з пармезаном — 250 грн, равіолі з рікотою та шпинатом — 185 грн, тальятеле з чотирма видами сирів — 176 грн.
  • Адреса: пр-т Героїв Сталінграда, 4А.

Viva Oliva Napoletana

10

Viva Oliva Napoletana

вулиця Пушкінська, 16, Київ

Поділитись

На карті

Pizza, pasta, dolci — тут у вашому розпорядженні класика італійської кухні та оригінальні рецепти від неаполітанця Маріо Сіані. А саме — неаполітанська піца (безперечно, приготована в дров’яній печі), домашня паста, південно-італійські десерти, антіпасті, супи, гарячі страви й салати.

  • З меню: різото з лисичками — 147 грн, фарфале з лососем під вершковим соусом — 169 грн, равіолі з телятиною та беконом — 129 грн, Focaccia з грана падано — від 59 грн.
  • Адреса: вул. Пушкінська, 16.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали про 10 закладів, розташованих поблизу станції метро «Олімпійська».

Італійська кухня в Києві | Kyivmaps (1)

Ирина Маймур

Редактор новостей и Телеграм-канала

Кількість публікацій: 633

Відгуки Відгуки про організатора 0

Залиште свій відгук

Італійська кухня в Києві | Kyivmaps (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 5307

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.